بنای تاریخی رباط نو سریزد در محله پایین روستای سریزد واقع شده و گفته میی شود توسط فردی به نام کلاه دوز ساخته شده است.
در اصطلاح مردم محل رباط آجری را رباط نو و رباط خشتی را رباط کهنه می نامند. با توجه به سبک ساختمانی و نوع مصالح به کار رفته، می توان احداث بنا را مربوط به اواخر دوره صفویه دانست.
رباط نو سریزد ساختمانی آجری با سردری زیبا، دارای شاه نشین در قسمت فوقانی ورودی، حیاطی نسبتاً کوچک و اصطبلی سر پوشیده و بزرگ در ضلع جنوبی حیاط است. این رباط در قیاس با کاروانسراها و رباط های مشابه در سطح استان و کشور که صفه ها و اصطبل هائی در چهار طرف بنا دارد، اندکی متفاوت و اصطبل آن واحد و در یک طرف ساخته شده است.
در چهار طرف حیاط رباط، پنج صفه به قرینه ساخته شده و در ضلع ورودی بنا در نمای بیرونی نیز هفت صفه دیده می شود. در کلیه قسمت های ساختمان آجر به کار رفته، و بام بنا آجر فرش و فرش کف حیاط از قلوه سنگ سفید رنگ است.
این رباط دارای اتاقهای متعدد و هر اتاق نیز دارای اجاقی بوده که این محل برای استراحت مسافرین ساخته شده است. طول دیوارهای این بنا به 6 متر و ضخامت آنها به نیم متر می رسد. در اطراف دیوارهای درون و برون سنگهایی را تراشیده و سوراخ کرده اند و درد دیوار کار گذاشته اند تا مسافران اسبها و قاطر های خود را به آن ببندند.
اولین نظر را ارسال کنید
/جاذبه-های-گردشگری-شهر/تاریخی/370-رباط-نو-سریزد